Az adásvétel előtti átvizsgálás csomagunk tartalmazza a teljesítménymérést, az első és hátsó lengéscsillapítók komputeres vizsgálatát, a futómű szemrevételezését /külön kérésre tudunk komputeres futóművizsgálatot is végezni/, a gumik ellenőrzését, folyadékszintek ellenőrzését,  és fékhatásmérést.
Mindenkinek van olyan ismerőse, rokona, barátja, vagy saját tapasztalata, amikor egy használt autó megvásárlása után derült ki, hogy az a jármű ténylegesen nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Nem annyi kilométer volt benne, mint amit az óra mutatott, gyenge a motorja, baj van az automata váltóval stb.

Addig nem is volt gond, ameddig az alkatrészárak és a munkadíjak alacsonyak voltak, illetve az autó sem vesztett sokat az értékéből, tehát legfeljebb továbbadtuk és ha nem is nyertünk, de legalább nem veszítttünk az üzleten. Igen ám, de változott a világ. Az alkatrészárak a magasba szöktek, szinte már megegyeznek az EU-s árakkal, és a munkadíjak is rövidesen megközelítik azt. Tehát ebből következik, hogy súlyos százezreket lehet költeni egy olyan járműre, amelyik nincs kellően átvizsgálva. A gyors és pontos hibafeltárás csak drága műszerekkel valósítható meg, amelyeket jól képzett szakembernek kell kezelnie, hogy pontos diagnózist állíthasson fel. Ez relatíve nem olcsó. Ezért pénzt, időt és bosszúságot spórólhatunk meg, ha kiszemelt kedvencünket megméretjük teljesítménymérő próbapadon.

Autópiac 2006.

A teljes cikk (1 oldal) megtekinthető kép formájában itt, mérete 325Kb

Webdesign